

جزئیات یادداشت
- تاریخ ۲۵ دی ۱۳۹۷
- دسته بندی خدمات, خدمات حقوقی, دعاوی حقوقی
توضیحات
تعربف دعاوی طاری
در اصطلاح دعوای طاری دعوایی است که بر دعوای اصلی عارض شده است این دعوا اگر با دعوای اصلی مرتبط یا دارای یک منشاء باشد در دادگاهی اقامه میشود که دعوای اصلی در آنجا اقامه شده است .
دعوای طاری در لغت یعنی عارض شدن ، به ناگاه آمدن
انواع دعاوی طاری:
– دعوی متقابل
– دعوای اضافی
– دعوای ورود ثالث
– دعوای جلب ثالث
دعوی متقابل
دعوای متقابل در حقیقت دعوائی است که خوانده در مقابل دعوای خواهان اقامه میکند. این دعوا ممکن است به منظور پاسخگویی به دعوای اصلی و یا علاوه بر پاسخگوئی الزام خواهان به پرداخت چیزی و یا انجام امری باشد. همچنین این دعوا ممکن است در مقابل دعوای خواهان به منظور کاستن از محکومیتی که خوانده را تهدید میکند،یا تخفیف آن و یا جلوگیری کلی از این محکومیت و یا حتی تحصیل حکم محکومیت خواهان اصلی به دادن امتیاز، علیه او اقامه شود.

دعاوی طاری
دعوای اضافی
این دعوا از جهت کلمه ای اضافی دارای دو معنای عام و خاص (اصطلاحی) است . معنای عام آن شامل هرگونه تغییر در ارکان اساسی دعوا، خو استه و یا علت دعوا است که در حقیقت تحت عنوان تغییرات دعوا شناخته می شود . در معنای اصطلاحی به دعوایی اطلاق می شود که خواهان خواسته جدیدی را با تقدیم دادخواست به دعوای اصلی نظر به ارتباطی که با آن دارد ضمیمه می کند. دراینجا مفهوم، ضرورت، شرایط و احکام این دعوا را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده تا در نهایت با نمایاندن نقاط مبهم، متفاوت و مشابه آن با تغییرات دعوا گامی هر چند کوچک بردارند. واژههای کلیدی: تغییر خواسته، افزایش خواسته، کاهش خواسته، تغییر جهت دعوا
دعوای ورود ثالث
ورود ثالث مطابق ماده ۱۳۰ قانون آیین دادرسی مدنی به دعوایی گفته می شود که شخص ثالث علیه اصحاب دعوا یا یکی از آنها اقامه می کند. اگر غیر از خواهان و خوانده اصلی (وابستگان آنها)، شخص دیگری هم در دعوا ذینفع باشد، باید با عنوان «ثالث» وارد دعوا شود؛ «ورود ثالث» یا «جلب ثالث» دارای مقررات خاصی خواهد بود.مفهوم «ثالث» هم در مورد ورود و جلب شخص ثالث و هم در مورد اعتراض ثالث صدق میکند. هرچند که موارد و تشریفات طرح این سه نوع از دعوا با یکدیگر متفاوت است.
دعوای جلب ثالث
خواهان یا خواندهای که قصد جلب شخص ثالث را دارد، باید دلایلی ارایه کند مبنی بر اینکه ثالث به نحوی به این دعوا مربوط است و میتوان وی را خوانده قرار داد. البته به نظر میرسد که دادگاه وارد ماهیت ادعای شخص نمیشود و بررسی اینکه آیا واقعاً میتوان مجلوب ثالث را محکوم کرد یا خیر، نیازمند رسیدگی در ماهیت و برگزاری حداقل یک جلسه دادرسی است.