

جزئیات یادداشت
- تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
- دسته بندی پیمانکار و مشاور, خدمات, رتبه بندی
توضیحات
تفاوت شرکت های پیمانکاری و مشاور
- شرکت های پیمانکار معمولا در پروژه های عمرانی، ساخت و نظارت بر پیمانکار و به طور عموم اجرایی می باشد در صورتی که شرکت های مشاور در زمینه ی طرح ریزی و کارهای نظارت بر ساخت فعالیت دارند و بدین طریق واسطی میان پیمانکار و کارفرما محسوب می شوند.
- جهت اخذ گرید و رتبه بندی شرکت های پیمانکاری امتیازها شامل امتیاز نیروی انسانی متخصص،سوابق کاری و استطاعت مالی می باشند در صورتیکه در رتبه بندی شرکت های مشاور، مازاد بر نیروی فنی و مهندسی، امکانات فنی و نرم افزاری نیز بررسی می گردند.
- در شرکت های پیمانکاری رتبه بندی شرکت ها در یازده رشته طبقه بندی شده است که گرید آن ها از ۱ (بالاترین) تا ۵ (پایین ترین) امتیاز بندی می شود در صورتیکه شرکت های مشاور در پایه های ۱، ۲ و ۳ رتبه بندی می شوند.
رتبه بندی شرکت های پیمانکاری
برای رتبه بندی شرکت های پیمانکاری رتبه یا همان گرید شرکت از ۱ تا ۵ تعریف شده است به نحوی که شماره ۱ بالاترین رتبه شرکت و شماره ۵ پایین ترین رتبه شرکت است. صدور رتبه های ۵ و ۴ و ۳ به استانداری ها ، معاونت فنی و عمرانی و صدور رتبه های ۱ و ۲ به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری مربوط میباشد.
رتبه بندی شرکت های مشاور
شرکت های مشاور در ۹ رشته تقسیم بندی می شوند که عبارتند از:
- رشته شهرسازی و معماری
- رشته راه و ترابری
- رشته مهندسی آب
- رشته مطالعات کشاورزان
- رشته مخابرات
- رشته انرژی
- رشته معدن
- رشته صنعت
- رشته نفت و گاز
رتبه بندی شرکت های پیمانکاری
شرکت های پیمانکاری در ۱۱ رشته تقسیم بندی می شوند که عبارتند از:
- رشته ساختمان
- رشته صنعت و معدن
- رشته راه و ترابری
- رشته ارتباطات
- رشته نفت و گاز
- رشته تاسیسات
- رشته کشاورزی
- رشته آب
- رشته انرژی
- رشته مرمت آثار باستانی
- رشته کاوش های زمینی
رتبه بندی شرکت مشاور
در رتبه بندی شرکت مشاور شرایط نیرو های امتیاز آور یعنی توانایی نیروی انسانی نسبت به شرکت های پیمانکاری شرایط سخت تری دارد و این نیرو ها باید سوابق کاری بالاتر داشته باشند، علاوه بر این امکانات فنی و توانایی اجرایی بالاتر نیز مورد نیاز می باشد.