

جزئیات یادداشت
- تاریخ ۲۵ دی ۱۳۹۷
- دسته بندی امور حسابداری, امور دارایی, خدمات
توضیحات
حسابرسی صورتهای مالی
حسابرسی فرآیندی منظم و با قائده (سیستماتیک) جهت جمع آوری و ارزیابی بی طرفانه شواهد درباره ادعاهای مدیریت در ارتباط با فعالیت ها و وقایع اقتصادی، به منظورتعیین درجه انطباق این ادعاها و اظهارات با معیارهای از پیش تعیین شده و گزارش نتایج به افراد ذینفع است. مهم ترین و با ارزش ترین خدمت حرفه حسابرسی، اظهار نظر مستقل درباره مطلوبیت صورت های مالی و گزارش نتایج به افراد ذینفع. هدف حرفه حسابرسی صورت های مالی این است که حسابرس بتواند درباره این که آیا صورت های مالی از تمام جنبه های با اهمیت، طبق استانداردهای حسابداری تهیه شده است یا خیر، اظهار نظر کند.
هدف از حسابرسی
هدف این نوع حسابرسی این است که حسابرس بتواند درباره اینکه صورتهای مزبور از تمام جنبه های بااهمیت طبق استانداردهای حسابرسی تهیه شده است یا خیر. تایید وجود، ارزشیابی، مالکیت، کامل بودن و نحوه ارائه و افشا اهداف کلی حسابرسی اقلام مندرج در صورتهای مالی است.هدف اصلی این حسابرسی اعتباردهی به صورتهای مالی است. منظور از اعتباردهی، اظهار عقیده یا قضاوت شخص یا اشخاص مستقل و ذیصلاح نسبت به مطابقت تمامی جنبههای با اهمیت ادعاهای منعکس در صورتهای مالی با معیارهای تعیین شده یعنی اصول حسابداری است. البته چنین اظهار نظر یا قضاوتی باید مبتنی بر شواهد معتبر و کافی باشد.
ویژگی های حسابرس برای حسابرسی صورتهای مالی
– آشنایی و تسلط کامل بر تمامی جنبه ها، معیارها، اصول و استانداردهای حسابداری
– توانایی بررسی و شناخت دقیق کسب و کار هدف بر اساس شواهد موجود به منظور کسب اطلاعات بیشتر از آن
– توانایی اطمینان بخشی به صاحب کسب و کار در جهت درست و بی نقص انجام شدن پروسه ی حسابرسی
– برخورداری از تمامی موازین اخلاقی ای که برای شخصی که در این حوزه فعالیت می نماید، لازم می باشند همانند راز داری، درستکاری، آیین رفتار حرفه ای، دقت کافی و قدرت تشخیص و قضاوت صحیح
– توانایی بررسی وکشف انواع تقلب یا اشتباهات در صورتهای مالی و ارائه ی یک گزارش کامل به شخص کارفرما ( اطمینان معقول )
– توانایی انتخاب مناسب ترین و کار آمد ترین روش حسابرسی در هر پروژه با توجه به وضعیت فعلی آن کسب و کار
– در نظر داشتن زمان بندی مشخص برای شروع ، رسیدگی و اتمام پروژه ( نظم در انجام امور )