

جزئیات یادداشت
- تاریخ ۱۸ دی ۱۳۹۷
- دسته بندی تغییر نام و کم کردن سن, خدمات, خدمات حقوقی
توضیحات
دعاوی ثبت احوال
اسناد ثبت احوال مربوط به وقایع حیاتی انسان مثل تولد، وفات، سن و… هستند. بسیاری از افراد این اسناد را بدون هیچ تغییری تا آخر عمر خود حفظ میکنند اما برخی دیگر ممکن است به دلایلی بخواهند در متن آن تغییراتی بدهند، مثلا اسم خود را عوض کنند یا سنشان را کاهش یا افزایش دهند
تغییر نام خانوادگی
تغییر نام خانوادگی دارای روندی پیچیده می باشد. هر فرد بعد از رسیدن به سن قانونی می تواند نام خانوادگی خود را تغییر دهد. اگر نام خانوادگی انتخابی در جامعه وجود داشته باشد باید از دارنده حق تقدم رضایت نامه دریافت کند.
دارنده حق تقدم کسی از که از لحاظ سنی بیشترین سن را با نام خانوادگی مشابه دارا باشد.
دعوای تغییر سن
در گذشته به دلیل در دسترس نبودن اداره ثبت احوال در روستا ها والدین خیلی دیر اقدام به اخذ شناسنامه برای فرزندان خود می نمودند به نحوی که با سن واقعی آن ها در تضاد بود و یا گاهاً به دلیل فوت فرزند بزرگتر دیگر اقدام به ابطال شناسنامه وی نمی کردند و همان شناسنامه را برای فرزند جدید خود قرار می دادند. و یا در برخی موارد ممکن است به علت خطا و اشتباه اداره ثبت ایراداتی در شناسنامه به وجود آمده باشد که در مواردی از این قبیل صاحب شناسنامه می تواند اقدام به طرح دعوای تغییر سن به طرفیت اداره ثبت احوال نماید.
خواهان در این دعوا دادخواست ابطال شناسنامه فعلی و صدور شناسنامه جدید را می نماید.
دعوای تغییر سن جزء دعاوی غیر مالی می باشد که در دادگاه حقوقی اقامه می شود و دادگاه حقوقی محل اقامت خواهان (یعنی شخص متقاضی) صالح به رسیدگی می باشد.
همچنین لازم به ذکر است که در صورتی که شخصی به سن رشد یعنی ۱۸ سال تمام رسیده باشد می تواند شخصاً اقدام به طرح دعوای تغییر سن نماید اما در صورتی که فرد صغیر باشد یا به طور کل تحت قیومت یا ولایت باشد طرح شکایت از سوی ولی یا قیم مربوطه صورت گیرد.
دیگر دعاوی ثبت احوال
- دعوای اثبات زوجیت
- دعوای الزام به اخذ شناسنامه برای فرزند نامشروع
- دعوای اثبات نسب
- دعوای بطلان شناسنامه
- دعوای اصلاح اسناد سجلی
- حذف نام همسر از شناسنامه