

جزئیات یادداشت
- تاریخ ۰۷ اسفند ۱۳۹۷
- دسته بندی ثبت شرکت, خدمات, خدمات ثبتی
توضیحات
تعریف شرکت تضامنی
شرکت تضامنی یک سازمان تجاری است که در آن دو نفر یا بیشتر آن را مدیریت و اجرا میکنند. هر دو مالک بهطور برابر و شخصاً برای پرداخت بدهی ها و دیون شرکت مسئول هستند.
تفاوت شرکت تضامنی و نسبی
تمامی نکاتی که در خصوص شرکت تضامنی وجود دارد تقریباَ در شرکت نسبی نیز رعایت می شود، اما یک تفاوت مهم در نوع مسئولیت وجود دارد و آن هم این که در شرکت تضامنی به اموال شخصی شرکا، به هر میزانی که دلمان بخواهد می توانیم مراجعه کنیم اما در شرکت نسبی امکان مراجعه به اموال شخصی شریک فقط به نسبت سرمایه وجود دارد. مثلاَ شرکتی با ۴ شریک ، ۴۰۰ هزار تومان سرمایه دارد و سرمایه هر شریک معادل ۱۰۰ هزار تومان است و پس از انحلال شرکت ، ششصد میلیون علاوه بر دارایی شرکت بدهی به وجود می آید. در این حالت :
۱٫ اگر شرکت تضامنی باشد : طلبکار می تواند بابت ششصد میلیون تومان به هر شریکی که بخواهد مراجعه کند.
۲٫ اگر شرکت نسبی باشد : چون هر شریک مالک یک چهارم سرمایه است ، نسبت به یک چهارم بدهی نیز مسئولیت دارد یعنی صد و پنجاه میلیون تومان .
تشکیل شرکت تضامنی
در این شرکتها لااقل یکی از شرکا مسئولیت نامحدود دارد. در شرکت تضامنی همه ی شرکا مسئولیت تضامنی دارند . تشکیل شرکت تضامنی مبتنی می باشد بر اراده آزاد شرکا و نیازی به اخذ اجازه قبلی از مقامات اداری را ندارد.
در مرحله ی اول نیاز به انعقاد قرارداد دارند که این خود نیاز به رضایت شرکا دارد که این رضایت باید همراه با آگاهی به ماهیت قرارداد باشد همچنین افراد قصد و ارداه ی کامل بر انعقاد قرارداد داشته باشند. باید به این امر توجه ویژه ای داشت که قصد طرفین در صورتی موجب تشکیل شرکت می شود که واقعی باشد و هرگاه چند نفر به ظاهر شرکتی را تشکیل دهند شرکت منعقد نخواهد شد و تمامی معاملات این شرکت باطل خواهد بود. همچنین بای به اهلیت شرکا نیز توجه داشت یعنی در صورتی می توانند به تشکیل شرکت بپردازند که اهلیت داشته باشند ماده ی ۲۱۱ قانون مدنی توضیحات کافی را درباره ی اهلیت داده است . همچنین شرکا در شرکت تضامنی باید با خود آورده به همراه داشته باشند که در تمامی شرکت های اشخاص این امر رعایت می شود اما مسئولیت انان به میزان اورده ی انان بسنده نمی شود.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت تضامنی
۱- دو برگ امضاء شده از تقاضانامه شرکت.
۲- دو برگ امضاء شده از شرکتنامه شرکت.
۳- دو نسخه امضاء شده از اساسنامه شرکت.
۴- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی کلیه شرکاء.
۵- اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری اعضاء هیئت مدیره.
۶- اصل مجوز صادره از مرجع صلاحیتدار (در صورت مجوزی بودن موضوع شرکت).
۷- دو نسخه امضاء شده از صورتجلسه مجمع عمومی موسسین شرکت و صورتجلسه هیئت مدیره.
۸- اصل وکالتنامه وکیل دادگستری (اگر تصمیم دارید که از طرف شما وکیل دادگستری به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نماید).
۹- تعهد نامه کلیه اعضاء هیئت مدیره مبنی بر نداشتن سوء پیشینه کیفری و نداشتن محدودیت های قانونی برای عضویت در هیئت مدیره و همچنین قبول سمت در هیئت مدیره شرکت.