

جزئیات یادداشت
- تاریخ ۱۸ دی ۱۳۹۷
- دسته بندی پذیرش تحصیلی, خدمات, مهاجرت
توضیحات
پذیرش تحصیلی
گاهی کیفیت و امکانات دانشگاههای خارجی و اروپایی بعضی از دانشجویان را به فکر ادامه تحصیل در آن دانشگاه ها می اندازد در این هنگام است که شرایط ورود به آن دانشگاه فکرتان را مشغول می کند و نمی دانید که برای پذیرش دانشگاه چه مراحلی را باید بگذرانید.
ویزای تحصیلی چیست؟ ویزای دانشجویی اجازه اقامت از طرف کشور مقصد به دانشجوی پذیرفته شده در دانشگاه معتبر در آن کشور است. با این ویزا دیگر دانشجو برای اقامت در آن کشور به هیچ مدرک دیگری برای تایید شهروندی یا مهاجرت به کشور مقصد احتیاج ندارد. هر شخصی از سن ۴ سالگی می تواند با گرفتن ویزای تحصیلی در خارج از کشور تحصیل کند.
کشور مهمتر هست یا رشته؟
برای بساری رفتن به کشوری که از نظر آنها خیلی با کلاس و پیشرفته هست، از یک رشته فوق العاده خوب اولویت بالاتری دارد. برای برخی نیز، کشور مقصد در برابر ارزش و کارایی رشتهای که تحصیل میکنند، ارزش چندانی ندارد. برای مثال، فردی که به دنبال تحصیل در رشتههای مربوط به صنایع گاز و پتروشیمی است، فرانسه، آمریکا و نروژ و حتی قطر، اولویت بیشتری نسبت به مجارستان، یونان و اسپانیا برای تحصیل دارند. یا کسی که مسلط به زبان اسپانیایی یا ایتالیایی است، اسپانیا و سوئیس انتخاب اصلحتری برای وی خواهند بود و بهترین رشتهها و دانشگاهها درفنلاند نمیتواند او را راضی کند. پس زمانی که بین کشور و رشته تحصیلی، اولویت خود را مشخص کردید، در گام بعدی، انتخاب بین رشته تحصیلی و دانشگاه است.
چه مدارکی مورد نیاز است؟
دانشجویان کارشناسی ارشد (MASTER) و دکتری (Ph.D)، معمولا علاوه بر رزومه و ترجمه رسمی مدارک تحصیلی دورههای قبلی خود، باید یک انگیزشنامه که (statement of purpose)، پروپزال تحقیقاتی (Research proposal) و فرم درخواست (application form) را برای دانشگاه مقصد ارسال کنند. برخی از دانشگاهها نیز به تناسب رشته و کشور، از دانشجو گواهی ارزی، مدارک تخصصی زبان مانند (TOEFL/IELTS/GRE/GMAT) را نیز درخواست میکنند. البته همه دانشگاهها بدون تردید، توصیه نامه (Recommendation letter) از دو یا سه استاد نیز درخواست میکنند که باید ضمیمه باقی مدارک شوند.